Studio Kernland
Exhibitions, events
and installations

Clients
Team
12 steps
  Home » Tentoonstellingen Musea Bel nu » +31 (0)43- 327 02 83

Tentoonstellingen voor musea

Wij hebben 20 jaar ervaring met tentoonstellingen en culturele producties

Studio Kernland is gespecialiseerd in het ontwikkelen van creatieve concepten voor tentoonstellingen en exposities voor onder andere musea. Wij hebben veel ervaring met musea binnen de erfgoed sector. Ook werken wij voor musea die meer met scenografie willen doen, in tegenstelling tot de zogeheten white cube tentoonstellingen. Dat houdt in dat tentoonstellingen een verhaal willen vertellen middels media, grafische vormgeving, licht en techniek. Voorbeelden van onze opdrachten zijn onder andere:

- Musea die hun opstelling permanent willen veranderen

- Gemeentes die meer bekendheid willen geven aan monumenten

- Stichtingen of verenigingen die een verhaal willen vertellen

- Onderzoeksinstellingen die hun innovaties willen tonen

- Natuurgebieden die een informatiecentrum willen opzetten

- Tijdelijke tentoonstellingen over erfgoed, fotografie en natuur

Zo geven we tentoonstellingen voor musea vorm

Wij stellen altijd de boodschap centraal. Uit een scherpe briefing halen we de juiste informatie en laten dit als een rode draad door het verhaal lopen. Deze ensceneren we vervolgens op conceptmatige wijze in de ruimte. Vormgeving en inhoud vormen hierbij één geheel. Op onze website vindt u het 12-stappenplan dat onze werkwijze gedetailleerd beschrijft.

Studio Kernland heeft ruim 20 jaar ervaring met het vormgeven van tentoonstellingen en exposities. Ons 4-koppige creatieve team heeft diverse studies gevolgd op het gebied van kunst, design, filosofie en architectuur in zowel binnen- als buitenland. Daarnaast werken wij nauw samen met Meier+Moor Architects en grafisch bureau Werkmannen.

Laat uw omgeving spreken

Voor musea kan het houden van een tentoonstelling een zeer geschikt medium zijn om een essentiële bijdrage te leveren aan communicatieve doelstellingen. Wilt u meer weten over wat Studio Kernland daarin voor u kan betekenen? Bel dan met +31 (0)43- 327 02 83 of stuur een e-mail naar info@studio-kernland.com


Interessant? Deel deze pagina